Известие

Collapse
No announcement yet.

питане отнсно ангренажната верига

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• питане отнсно ангренажната верига

колеги закъсах го карам 155 1,7тс и замина гарнитурата на главата тръгнах да я свалям но ни мога да махна ангренажната верига разглобява ли се незнам моля ви ако някои знае как се сваля нека ми пише

Na веригата има сектор които се разглобява и чрез него тя се разделя на две,трябва много внимателно да е превърташ и ще го видиш,тои е по различен от другите .
    sigpicAlfa Romeo 155 1,8 8V TS ; Suzuki Vitara

Който не може да си купи FERRARI,си купува ALFA ROMEO.....

Comment

Разкопчава се. Има звено, което се разглобява.
      75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
      155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
      FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
      Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

мерси момци а нещо да ме насочите за зацепването

Comment

Първоначално публикувано от joro 155 Покажи съобщение
          мерси момци а нещо да ме насочите за зацепването
          има белези на валовете и преди да свалиш главата. докарайте коляновия вал на ГМТ мисля беше на първи цилиндър! Нека някой колега го потвърди все пак, но това са ми спомените на мен като свалях главата... мисля има и белег на коляновия вал, ама аз лично не съм го виждал
          ето така стояха буталата при мен на вече свалена глава
          -
          Last edited by Furious 155; d.m.y г., 00:33.

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Колега,като докараш валовете на белезите,съединителното звено на веригата обикновено се пада в горната част,около разпределителните валове и е удобно за разглобяване.Преди да разглобиш звеното на веригата,запуши отвора към блока на двигателя с някакъв парцал,за да не попаднат части от разглобеното звено в картера на двигателя.Желателно е да се извърши пълно обслужване на главата,преди да се постави новата гарнитура,за да нямаш проблеми после.Под обслужване имам превид следното :проверка за пукнатини по главата чрез водна проба,да се провери дали е права и да се шлайфа,да се проверят водачите на клапаните за хлабини,шлайфане и припасване на клапаните към леглата,смяна на гумичките на клапаните,проверка и регулиране на разстоянието между гърбиците на разпределителните валове и повдигачите.Всичко това е желателно да се направи за да си сигурен,че ще монтираш изправна глава и няма да имаш проблеми след това.Преди слагането на гарнитурата,повърноста на блока на двигателя трябва да бъде много добре почистена от остатъци от старата гарнитура и прегледана за неравности.При за зепването на веригата след това трябва да внимаваш да не прескочиш зъб и хубаво да обтегнеш веригата.Работата е много деликатна и е добре в най-лошия случай да се обърнеш за помощ към познат,който е наясно и може да те посъветва на място,за да не допуснеш грешка.Пиша ти това от опит и не искам да те плаша а да бъда полезен.Упех и поздрави.

Comment

мерси за помощта и изчерпателните отговори стискаите палци утре ще опитам да я сваля

Comment

мерси за помощта и изчерпателните отговори стискаите палци утре ще опитам да я сваля
                гледай да не изпуснаш в картера звеното, както и веригата да не се изниже!
                Last edited by Furious 155; d.m.y г., 22:08.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Колега защо не потърсиш от някой който е наблизо помощ?Внимавай да не влезнеш в филм после
                  155 1.7ts... 146 1.9jtd...155 Q4...156 1.9jtd Q4